Tvrtka koja je 2009.g. od Hrvatske gospodarske komore nagrađena Zlatnom kunom u kategoriji malih poduzeća – “Nexus” d.o.o. Cerna, nastavlja uspješan rad i razvoj temeljem kojega je danas otvoren i novi suvremen poslovno-proizvodni prostor površine 2.500 četvornih metara kojega je projektirao ing. arh. Tihomir Maras koji je bio i nadzorni inžinjer na projektu, a projektirala tvrtka “Concept” d.o.o. Vinkovci.

“Zahvaljujući ovom prostoru u mogućnosti smo povećati proizvodnju, a ujedno i zaposliti novih 20-ak djelatnika tako da ih sada zapošljavamo ukupno 66. Ukupna investicija projekta se kreće u vrijednosti od oko 12 milijuna kuna, a dio tih sredstava-oko pet milijuna kuna je osiguran putem kredita HBOR-a. Radovi na izgradnji ovog prostora započeli su u proljeće 2009.g. i premda smo tada bili u dilemi treba li nastaviti s ovim projektom, jer je kriza već zahvatila i Hrvatsku, ipak smo ga dovršili” rekao je Alen Magdić, direktor “Nexusa” d.o.o., tvrtke koju su 2000.g. osnovali Milan i Alen Magdić te Herman Wagner. Tada je uposleno šest djelatnika, te se nakon početnih poteškoća uspjelo stabilizirati i ostvarivati pozitivne rezultate.

Tih dana prisjetio se i sam osnivač firme, Milan Magdić koji je, nakon dugogodišnjeg rada u inozemstvu ipak odlučio vratiti se u rodnu Cernu i zajedno sa sinom pokrenuo tvrtku koja je danas ogledni primjer uspješnog poslovanja.
Milan Magdić dirljivo se prisjetio i svojih dana djetinjstva u Cerni uz stihove Dobriše Cesarića za što je zaslužio i veliki pljesak nazočnih, a potom je podijelio priznanja i plakete za 10 godina vjernosti i rada u “Nexusu” za sedmero djelatnika.

Tvrtku je pohvalio i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić istaknuvši zadovoljstvo što se jedan ovako reprezentativan objekt nalazi u Cerni i Vukovarsko-srijemskoj županiji.
Želje za nastavkom dobre suradnje izrazio je i načelnik općine Cerna Goran Begović koji je direktoru “Nexusa” darivao umjetničku sliku s motivima ceranske crkve kao znak zahvalnosti za razvoj gospodarstva u ovom mjestu.
“Čestitam obitelji Magdić na hrabrosti da i u ovako teškim trenucima za gospodarstvo ustraju u provedbi ovog projekta i izgradnji objekta kakvog se ne bi postidjela niti jedna europska zemlja. Nadalje, njihova tvrtka je ogledni primjer razvoja gospodarstva, ulaganja i brige o djelatnicima” rekao je Petar Čobanković, ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja koji je, zajedno sa Peterom Roesnerom, većinskim vlasnikom tvrtke “Strama MPS” koja je, pak, suvlasnik “Nexusu”, i otvorio novi objekt kojega je izgradila tvrtka “Watmont” Vinkovci.
Čobanković je obitelji Magdić prenio pozdrave i čestitke premijerke Jadranke Kosor koja je, kao i župan i ministar, izrazila volju i želju za pomaganjem ovakvih i sličnih pothvata i u budućnosti.

Predstavnici njemačkih partnera, dvije renomirane tvrtke Strama MPS i Wagner Maschinen und Vorrichtungsbau GmbH Herbert Wittl i Herman Wagner izrazili su zadovoljstvo suradnjom s “Nexusom” koji za njih po narudžbi izrađuje dijelove strojeva za zavarivanje, automata ili robota.
Među “Nexusosovim” kupcima nalaze se BMW , Audi, Volkswagen i Daimler, glavna djelatnost tvrtke je strojna obrada metala za što su opremljeni suvremenim strojevima.

U okviru “Nexusa” djeluje i sestrinska firma “Multinorm” koja projektira alate i aparate koje se jednim dijelom izrađuju u “Nexusu”.

U programu otvorenja sudjelovao je i mjesni KUD “Tomislav” dok je novi objekt blagoslovio ceranski župnik Ilija Aračić, a potom su gosti obišli novoizgrađeni objekt ove perspektivne tvrtke.