Concept d.o.o. je na temelju člana 138. Zakona o poduzećima, Tihomir Maras, d.i.a. donio je odluku o osnivanju poduzeća, dana 2.12.1992.godine.Sa usklađivanjem općih akata i temeljnog kapitala,  8.prosinca 1995.godine, upisan je u sudski registar u Republici Hrvatskoj.

Interdisciplinarni smo arhitektonski ured, zainteresiran za integraciju raznih disciplina; arhitekture, urbanog i pejzažnog krajolika, dizajna… Takav pristup je rezultirao serijom projekata i realizacija u Hrvatskoj tijekom zadnjih dvadesetak godina. Imamo ozbiljan i profesionalan pristup projektima i smatramo da arhitektura, osim što mora biti funkcionalna i ugodna oku, mora odgovarati i na mnoga druga pitanja.  Našim radom pokušavamo u sve naše projekte uvesti u domenu 21.stoljeća i dati im dozu suvremenosti, a sve to uz realan pristup prilagođen mogućnostima. Svakom projektu dajemo veliku važnost, pristupamo mu uz mnogo različitih parametara, koji su nam zadani, te na analitičan i kreativan način dolazimo do najboljeg rješenja. Takvim načinom rada istražujemo najprimjereniji koncept i pokušavamo stvoriti novu vrijednost.

Ideje i novi projekti će mnogo slobodnije i lakše dolaziti do svoga cilja kada arhitekti i inženjeri rade zajedno i kreativno od samoga početka. Na taj način, kombiniranjem znanja svakoga člana našeg tima usavršavamo projekte, ali i učimo jedni od drugih te osmišljavamo održiva, potpuno integrirana arhitektonsko – dizajnerska rješenja. Uz arhitekte i inženjere, mnogi su i vanjski stručni timovi čije znanje podupire naš pristup. Naše opredjeljenje za istraživanja i razvoj omogućilo nam je, uz veliku dozu stručnosti i želje za učenjem, niz projekata diljem Hrvatske. Kombinacija mladosti i želje za novim saznanjima sa iskustvom na mnogobrojnim projektima, jamči Vam kvalitetno rješenje za svaki zadatak koji nam postavite.

Od početka smo inovativni uz održiv pristup projektiranju, kroz rad koji obuhvaća spektar od arhitektonskih planova preko urbanističkih rješenja. U pristupu zadatku smo uvijek osjetljivi na mjesto i kulturu koji nam se nude. Trudimo se održati sve ambijentalne vrijednosti nađene na mjestu rada, često kombinirajući najnoviji napredak u izgradnji i tehnologiji sa tehnikama iz pučke tradicije. Kako bismo osigurali dosljednost i osobnost projekta, ista skupina ljudi radi na Vašem projektu od početka do kraja.  Takvim načinom rada osiguravamo kontinuitet i kvalitetu u svim fazama projekta, kao i poticanje podjele stručnosti unutar projektnog tima.